Західні кредитори відмовили Україні в списанні боргів

Про це повідомляє Bloomberg.

У той же час уряд України намагається змінити умови надання кредитів країні. Комітет реструктуризації боргу пропонує інший варіант вирішення проблеми і розробляє план, який дозволить "забезпечити Україну необхідної фінансової ліквідністю". Україні необхідно досягти угоди з кредиторами до кінця травня, щоб отримати наступний транш від МВФ.

"Звичайно, кредитори будуть намагатися досягти угоди з урядом України без істотного зниження самого боргу, але насправді навряд чи це у них вийде. Зовнішній борг України по відношенню до ВВП і так вже зашкалює, а економічні показники падають", - повідомив голова департаменту ринків компанії Rogge Global Partners PLC Майкл Ганске.

Нагадаємо, 18 березня Україна почала переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу, в результаті яких планується отримати $15,3 млрд, що є однією з умов отримання від МВФ та інших донорів більш великомасштабного пакету фінансування в розмірі $40 млрд. Росія є власником єврооблігацій на суму $3 млрд, термін погашення яких настає в цьому році.

4 квітня Кабінет міністрів затвердив перелік єврооблігацій для реструктуризації.

За матеріалами РБК-Україна

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь