Банківські працівники звинувачують Нацбанк у рейдерстві

 

Новости: Банківські працівники звинувачують Нацбанк у рейдерстві
 

За словами учасників акції протесту, Національний Банк навмисно блокує роботу їх банку, безпідставно запровадивши у фінансовій установі тимчасову адміністрацію. Ситуацію, що склалася, вони називають рейдерським захопленням, за яким стоїть, на їхню думку, перший заступник голови НБУ Олександр Писарук. Протестувальники тримали в руках плакати з написами «Люстрація минула – НБУ оминула», «Профін – платоспроможний банк», «Писарук вбиває наш банк».

«Цей банк з Донецька, після початку АТО ми перереєстрували його у столиці, усіх співробітників евакуювали. Нам надали житло, роботу. А тепер банк закривають. Що нам робити?» – пояснила одна з учасниць пікету Лілія.

«Ми вважаємо, що нам незаконно нав’язали тимчасову адміністрацію за вказівкою голови НБУ Гонтаревої та її заступника Писарука. Це було справжнє рейдерське захоплення. Проти ночі 20 січня до нас вдерлись люди в балаклавах із автоматами. Тепер робота банку заблокована, ми не можемо видавати заробітну плату, повертати депозити. Ми написали звернення до народних депутатів, також поставили до відома ГПУ. Очікуємо, що справедливість буде відновлено», – повідомив голова наглядової ради Профін Банку Дмитро Федосєєв.

Учасники мітингу стверджують, що ця протестна акція поки має мирний характер, але якщо їх вимоги не почують, вони вдаватимуться до радикальніших дій. Від депутатів Верховної ради вони вимагають вплинути на ситуацію та відновити роботу платоспроможного банку. Ніхто з народних обранців до пікетувальників поки не вийшов.

За матеріалами ZIK 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь