JPMorgan припиняє продажу фінінструментів

Головний виконавчий директор корпоративного та інвестиційного підрозділу JPMorgan Деніел Пінто уточнив в інтерв'ю агентству Bloomberg, що це не передбачає неминучого виходу банку з капіталомістких видів бізнесу, таких як торгівля інструментами на процентні ставки або первинне брокерство, а також не призведе до масштабного скорочення персоналу.

Найбільші світові банки, включаючи Credit Suisse і Morgan Stanley, згортають діяльність у секторі торгівлі інструментами з фіксованою прибутковістю, так як нові норми, рекомендовані Радою з фінансової стабільності (FSB) у рамках G20, передбачають підвищення показників капіталу значно вище докризових рівнів, причому на це впливають в бік збільшення такі фактори, як обсяг міжнародних депозитів, обсяг деривативів та зв'язок з іншими фінансовими інститутами.

"Наш масштаб дає нам лідируючу позицію в цих видах бізнесу, навіть коли інші відступають, - сказав Деніел Пінто. - Але завжди є шляхи раціоналізації і підвищення ефективності".

JPMorgan у 2014 році отримав $25,3 млрд виручки від інвестиційного банкінгу та торгівлі, що на $4 млрд більше показника найближчого конкурента. Однак рентабельність капіталу (ROE) банку опустилася до 10% з 15% в 2013 році.

За матеріалами "Вести Экономика"

 

Теги #Group DF

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь