Порошенко схвалив обов'язкове розкриття інформації про фінустанови

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної ради.

"Повернуто з підписом від Президента (30.01.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Законом встановлено обов'язок фінансових установ, нагляд за діяльністю яких здійснюється національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розкривати інформацію про себе та про послуги, які ними надаються, шляхом розміщення такої інформації в єдиній загальнодоступній інформаційній базі даних і на власних веб- сайтах, а також визначити порядок її ведення.

Як повідомив заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко, цей законопроект покликаний принести більше прозорості в регулюванні діяльності фінансових установ.

"Зобов'язати всіх учасників ринку розміщувати всю необхідну інформацію про їхню діяльність: про акціонерів, наглядову раду, фінансових планах, про звітність на єдиному порталі в інтересах споживачів", - заявив пан Лісовенко.

Нагадаємо, 15 січня народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1545. За відповідне рішення проголосували 254 нардепа з мінімально необхідних 226.

Раніше голова Національного банку Валерія Гонтарєва пригрозила жорсткими заходами з боку НБУ в разі відмови надати інформацію про своїх кінцевих бенефіціарів.

За матеріалами РБК-Україна

 

Теги #карты

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь