Прокуратура підтвердила відкриття кримінальної справи проти Гонтарєвої

Про це йдеться в листі правоохоронців №20452-14 у відповідь на адвокатський запит Ростислава Кравця, який ініціював судовий розгляд стосовно головного банкіра країни в кінці 2014 року.

Нагадаємо, 1 грудня Печерський районний суд зобов'язав столичну прокуратуру почати розслідування та внести відповідний запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Валерії Гонтарєвої інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.

Суть звинувачень зводиться до валютних інтервенцій Нацбанку в серпні: 5-го числа НБУ виходив на міжбанк з купівлею долара по 11,93 грн/$ і продажем за 12,26 грн/$, а на тому ж тижні - 8 серпня торгував на валютному ринку трохи дорожче - за 12,45-12,6 грн./$. Причому, спочатку за нижчим курсом продав на міжбанку $69 млн, а через кілька днів відкупив там же $35 млн дешевше. Позивач (їм виступив адвокат Ростислав Кравець) звертає у своїй позовній заяву увагу на те, що кожному дорожче откупленном доларі центробанк втратив 19 копійок, і державі був нанесений збиток.

За матеріалами "Вести.Бизнес"

 

Теги #аукцион

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь