Світовий банк надасть Україні $2 млрд

"Сьогодні я оголошую, що Світовий банк готовий надати до 2 мільярдів доларів США в 2015 році, підтримуючи народ України в часи, коли країна стикається з економічними, фінансовими і геополітичними викликами Життєво необхідно, щоб Україна швидко здійснила всебічні реформи", - сказав президент групи Світового банку Джим Йон Кім.

У 2015 році програма Світового банку буде включати значну бюджетну підтримку на проведення реформ і кілька інвестиційних проектів, які допоможуть покращити надання послуг у таких важливих галузях як охорона здоров'я та інфраструктура. Ця допомога є частиною загального пакету фінансової підтримки України з боку міжнародного співтовариства, і Світовий банк тісно співробітничає з Міжнародним валютним фондом.

Як довгострокового партнера України в області розвитку, Світовий банк зараз реалізує поточні програми бюджетної підтримки та інвестиційні проекти на загальну суму близько $4,5 млрд. Вони спрямовані на прискорення структурних реформ, покращення надання державних послуг у таких галузях, як водопостачання і водовідведення, розвиток енергетики і будівництво доріг, захист найбідніших верств населення і на підтримку розвитку приватного сектору.

З часу приєднання України до світового банку в 1992 році, загальна сума зобов'язань і фінансування Світового банку в країні склали більше $9 млрд у рамках реалізації 45 проектів і програм.

 

Теги #банкіри

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь