У Франкфурті демонстранти штурмують будівлю ЄЦБ

В результаті зіткнень демонстрантів з поліцією у обох боків є поранені.

Учасники влаштованої за закликом руху Blockupy акції намагаються взяти штурмом будівлю центробанку. До цього вони підпалили кілька поліцейських автомобілів і закидали правоохоронців камінням. Неподалік від будівлі ЄЦБ споруджені барикади з автомобільних покришок. Поліція застосувала для розгону демонстрантів водомети, сльозогінний газ і кийки. За попередніми даними, затримані 350 осіб.

Напередодні будівля ЄЦБ було перетворено на справжню фортецю, відзначає dpa. Навколо була створена заборонена зона і встановлені загородження з колючого дроту. Для охорони офісу та запобігання заворушень у Франкфурт були стягнуті від 5 до 9 тисяч поліцейських. Церемонія відкриття нової штаб-квартири ЄЦБ має відбутися у вузькому колі, на неї запрошені 20 осіб, включаючи обер-бургомістра Франфурта і представників уряду федеральної землі Гессен.

Раніше рух Blockupy оголосило про намір провести акцію у Франкфурті в знак протесту проти проведеної Європейським центробанком "політики економії, що веде до зубожіння населення країн Європи".

За матеріалами Deutsche Welle

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь