Visa буде шифрувати дані карт в Інтернеті

Джим Маккарті, директор відділу інновацій в Visa, зазначив, що в повній мірі сервіс шифрування даних буде впроваджено сервіс онлайн-платежів від Visa навесні поточного року.

Принцип роботи токенизации полягає в шифруванні номера платіжної картки. При обробці транзакції 16-значний номер картки Visa перетворюється на безглуздий набір символів. Саме в такому вигляді реквізити покупця будуть надходити на сайт торгової точки. Отже, злочинець, який вкрав зашифровані номери (токени) внаслідок кібератаки на інтернет-портал, не зможе використовувати їх для доступу до засобів, тому що системи безпеки зможуть зафіксувати повторне використання шифру і відхилити покупку. Тоді як вкравши саму кредитну картку з номером можна легко перевести в готівку кошти.

Проте кінцева мета Visa в рамках цього проекту більш масштабна. Керівництво платіжної системи має намір шифрувати дані платіжної карти для кожного магазину окремо для більш ефективного захисту. Так, токени, вкрадені з одного інтернет-магазину, не можуть бути використані в іншому навіть у разі збою в системі безпеки.

Раніше повідомлялося, що MasterCard інвестує кошти у біометричні технології захисту.

За матеріалами Рayspacemagazine

 

Теги #Visa #арешт

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь