Збиток Альфа-банку в I кварталі склав 622 млн грн

У першому кварталі Альфа-банк заробив понад 2 млрд грн операційного доходу і сформував значні резерви під кредитний портфель. У звітному періоді, на тлі різкого зростання курсу долара США, банк показав позитивну динаміку процентної маржі і не зазнав втрат.

У I кварталі банк показав зростання чистого процентного доходу на 8,7% в порівнянні з I кварталом 2014 року, що було обумовлено збільшенням кредитного портфеля банку. Чистий комісійний дохід збільшився на 191 млн грн (+142,6%) у зв'язку з розвитком транзакційного бізнесу і впровадженням розрахункових продуктів, а також розширенням кількості випущених пластикових карт.

Альфа-банк заробив 2,049 млрд грн операційного доходу, але доформував резерви під кредитні операції на суму 2,5 млрд грн. З урахуванням цих витрат, збиток банку склав 622 млн грн.

«За підсумками першого кварталу Альфа-банк зберіг позиції і заробив понад 2 млрд грн операційного доходу за рахунок збереження маржі та обсягів бізнесу, активно адаптується під поточну ситуацію», - повідомив головний керуючий директор банку Рушан Хвесюк.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь