ЄБРР: Україні залишилося на реформи кілька місяців

Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Френсіс Маліж в останні дні дав кілька інтерв'ю про співпрацю банку з Україною, зокрема для американського агентства Bloomberg і української газети «День».

«Зараз я бачу набагато більше розмов про необхідність реформ, ніж самих реформ», - цитує банкіра агентство Bloomberg. - Йдеться про реформування країни, про справжні зміни, а не тільки про прийняття законів».

Френсіс Маліж вважає, що Україна, в першу чергу, повинна реформувати три основні галузі: банківський і енергетичний сектори, а також інвестиційне середовище.

Він радить почистити український банківський ринок від нечесних гравців, реформувати «Нафтогаз України», а також зробити чесними правила гри в економіці, щоб залучити міжнародних інвесторів. Для втілення цих змін український уряд має дуже обмежений час.

Банкір позитивно відгукується про роботу керівництва Національного банку, а девальвацію гривні і монетарну політику називає політичним рішенням.

ЄБРР при прийнятті рішення про надання кредитів Україні бере до уваги кредитні рішення МВФ, наявність в Україні «хороших проектів», а також стан реформування країни, - розповідає представник банку.

Сьогодні Україна дуже близька до дефолту, дає зрозуміти Френсіс Маліж: «Якщо найближчим часом МВФ не прийме план підтримки України, це дуже ризиковано. Я б сказав, це питання кількох місяців. Було б дуже добре, якби МВФ затвердив свій пакет до кінця лютого».

За матеріалами "Голос Америки"

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь