ЦБ Австралії зберіг низьку процентну ставку

Тим не менш Резервний банк Австралії не виключив можливості подальшого зниження процентних ставок у цьому році на тлі ослаблення багатих природними ресурсами економік, таких як Китай.

Ціни на житло серйозно піднялися в Австралії за минулий рік, що спонукало банківського регулятора попередити про те, що в грудні він намагатиметься приборкати іпотечне кредитування, так як інвестиції в нерухомість в даний час знаходяться на рекордно високому рівні.

"Банк працює з іншими регулюючими органами для оцінки і стримує ризики, які можуть виникнути на ринку житла", - заявив голова центрального банку Гленн Стівенс.

Після утримання процентних ставок без змін протягом року рішення Резервного банку знижувати ставки минулого місяця вже супроводжується ознаками свіжого імпульсу на ринку житла.

Економіка Австралії несподівано втратила робочі місця в січні, при цьому безробіття досягла найвищого за 13 років рівня, як показали дані, опубліковані в четвер, в результаті чого долар почав знижуватися.

Число зайнятих людей зменшилася на 12,200 за місяць, свідчать дані Австралійського бюро статистики, тоді як економісти, опитані Reuters, очікували збільшення 5 тис. робочих місць.

За матеріалами "Вести.Экономика"

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь