ЄЦБ досяг цільового показника QE

Як повідомляється в прес-релізі ЄЦБ, протягом першого місяця дії QE центробанк придбав держбонди, а також папери наднаціональних емітентів на суму 47,4 млрд євро і заповнив частину квоти купівлею іпотечних облігацій та цінних паперів, забезпечених активами (ABS).

Середній термін обігу державних паперів і бондів наднаціональних емітентів, викуплених Європейським ЦБ в березні, становив 8,56 млрд. Голова ЄЦБ Маріо Драгі за підсумками засідання ЄЦБ, що відбулося 23 березня, заявив, що регулятор зможе досягти цільового показника QE у березні, незважаючи на те, що викуп держбондів стартував лише 9 березня.

Згідно з повідомленням ЄЦБ, минулого місяця центробанк направив 11,1 млрд євро на викуп німецьких облігацій - це максимальна сума для країн регіону.

Найменша сума була витрачена на купівлю держоблігацій Мальти - 5 млн євро. Обсяг викупу французьких державних паперів склав 8,75 млрд євро, італійських - 7,6 млрд євро, іспанських - 5,44 млрд євро, нідерландських - 2,49 млрд євро, португальських - 1,07 млрд євро.

Середній термін обігу викуплених центробанком німецьких облігацій склав 8,12 року, французьких - 8,22 року, іспанських - 11,66 року, італійських - 9,07 року.

За даними на 3 квітня, ЄЦБ придбав у загальній складності держпапери на суму 52,5 млрд євро, ABS - на 4,89 млрд євро, іпотечні папери - на 64,7 млрд євро.

За матеріалами "Вести Экономика"

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь