Дельта Банк визнано неплатоспроможним

Згідно з повідомленням Нацбанку, 94% всіх вкладників Дельта Банку мають вклади у межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) суми 200 тис. грн, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі. Кількість таких вкладників становить 554 тисячі.

Частина клієнтів зі значними обсягами вкладів (близько 6% від числа всіх вкладників) отримають свої вклади у межах суми, гарантованої Фондом.

У Нацбанку відзначають, що головною причиною віднесення Дельта Банку до категорії неплатоспроможних стало неприйняття власником банку своєчасних, ефективних і належних заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність із вимогами законодавства України. Головний акціонер і керівництво банку обрали високоризикову стратегію стрімкого зростання за рахунок придбання неякісних активів. Крім того, агресивний розвиток корпоративного бізнесу в поєднанні з відсутністю достатнього досвіду у вибраному сегменті призвели до значного погіршення якості кредитного портфеля і скорочення ліквідності банку. У кризових реаліях сьогодення основні акціонери не змогли своєчасно збільшити капітал у необхідному обсязі та залучити ліквідність для забезпечення виконання зобов'язань перед вкладниками.

З урахуванням системного значення Дельта Банку Міністерство фінансів і Національний банк всебічно обговорювали плани реструктуризації банку та можливої участі держави в рекапіталізації. Але враховуючи незадовільний стан активів банку, регулятор був змушений прийняти рішення про визнання банку неплатоспроможним.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь