Міліція зацікавилася перереєстрацією вкладів у збанкрутілому банку

5 березня до Голосіївського РУ ГУМВС у Києві надійшло рішення судді окружного адміністративного суду Києва Келеберди В. І. від 30 січня щодо можливих зловживань службовим становищем уповноваженою особою ФГВФО на ліквідацію "Старокиївського банку" Любов'ю Пантиною, які виразилися в перерахуванні коштів з одного банківського рахунку на інший після відкликання банківської ліцензії та за відсутності відповідного розрахункового документа.

Мова йде про переказ коштів з рахунку підприємства на декілька рахунків фізичних осіб, який стався ще до введення в банк тимчасової адміністрації. «За кілька місяців до введення адміністрації підприємство зробило переказ коштів на суму близько 7 млн грн зі свого рахунку на кілька рахунків фізосіб. Це було зроблено у формі безвідсоткової фінансової допомоги. Проте вже після того. Як ліцензія у банку була відкликана тимчасовий адміністратор вирішила, що це було неправомірно і перевела гроші назад на рахунок юрособи»,-- розповів FinMaidan старший партнер адвокатської фірми «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець.

За його словами, такі дії уповноваженої особи ФГВФО загрожують тюремним ув'язненням з-за зловживання службовим становищем. Зараз ведеться досудове розслідування цієї ситуації. «Підприємство буде домагатися повернення коштів на рахунки громадян в суді, так як бухгалтерська проводка пройшла абсолютно законно»,- зазначає Ростислав Кравець. У ФГВФО поки не встигли прокоментувати цей розгляд.

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь