Профін Банк вимагає виведення тимчасової адміністрації

Новости: Новини: Профін Банк вимагає виведення тимчасової адміністрації
ПАТ "Банк Професійного Фінансування" (Профін Банк) вимагає визнати протиправним і скасувати постанову Національного банку про визнання фінансової установи неплатоспроможною, а також призупинити дію постанови НБУ і вивести з банку тимчасову адміністрацію.

Про це йдеться в позовній заяві Профін Банку та клопотанні до нього, поданому до Окружного адміністративного суду Києва.

Як сказано в тексті позовної заяви, рішення НБУ про визнання Профін Банку неплатоспроможним було прийнято з грубими порушеннями. Зокрема, НБУ порушив порядок проведення перевірки, а сама перевірка не виявила порушень, які могли б стати причиною визнання банку неплатоспроможним.

Також у позові юридичного представника банку зазначається, що НБУ неправомірно відніс банк до категорії неплатоспроможних на підставі звинувачень у порушенні норм законодавства про боротьбу з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом. До банку не було претензій і не застосовувалися санкції з боку НБУ за порушення законодавства у сфері протидії легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Нагадаємо, 20 січня Фондом гарантування вкладів фізосіб на основі постанови НБУ призначив в Профін Банк тимчасовий адміністратор.
 
За матеріалами РБК-Україна 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь