Прокуратура просить виправдати екс-главу МВФ Стросс-Кана

На засіданні кримінального суду в місті Лілль на півночі Франції прокурор заявив: «Платив Домінік Стросс-Кан повіям? Відповідь - ні. Або він наймав повій для інших? Відповідь - ні».

Слідство стверджує, що саме Стросс-Кан був організатором оргій, на яких для учасників замовляли повій, в Ліллі, Брюсселі, Парижі та Вашингтоні в 2008-2011 роках, коли він обіймав посаду директора-розпорядника МВФ.

65-річний нині Стросс-Кан визнає, що брав участь у тих вечірках, але запевняє, що не брав участь в їх організації і не знав, що запрошені жінки були повіями, сплаченими з представницьких фондів компаній. Він стверджує, що це були просто зустрічі однодумців-любителів розважитися з жінками.

Домінік Гастон Андре Стросс-Кан, відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, був змушений залишити посаду керівника МВФ в 2011 році і втратив перспективу балотуватися на виборах президента Франції за звинуваченням у згвалтуванні покоївки в готелі в Нью-Йорку. Справа з покоївкою і ще дві справи проти нього зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях закрили, і нинішня справа проти Стросс-Кана і ще 14 осіб за звинуваченням у звідництві довели до суду.

За матеріалами Радіо "Свобода"

 

Теги #активы

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь