У Криму заборонять стягувати борги на користь України

На сайті держдуми повідомляється, що комітет з фінансового ринку схвалив документ і запропонував прийняти його до розгляду.

Законопроектом пропонується ввести мораторій на банківську (фінансову) і супутню, в тому числі колекторську діяльність юридичних осіб-резидентів України, що не мають ліцензії Банку Росії та зареєстрованих в Криму до його вступу до складу Росії, а також на діяльність фізичних і юридичних осіб, що діють в їх інтересах. Мораторій вводиться також на укладання та держреєстрацію будь-яких цивільно-правових угод даних осіб з юридичними особами-резидентами РФ.

Крім того, мораторій планується поширити на виконання територіальними органами Федеральної служби судових приставів РФ судових рішень, винесених до 18 березня 2014 року українськими судами на користь українських банків і інших фінансових організацій, що працювали в Криму до зазначеної дати. Це дозволить призупинити стягнення боргів кримчан на користь українських банків, які припинили свою діяльність на півострові після його приєднання до РФ.

Згідно з документом, для припинення дії мораторію прокурори Республіки Крим і Севастополя повинні звернутися в суд. Підставою для такого звернення є отримання українським банком та іншою фінансовою організацією ліцензії Банку Росії і виконання ними усіх своїх зобов'язань перед кримськими клієнтами - фізичними та юридичними особами.

Законопроект, який дозволить призупинити стягнення боргів кримчан на користь українських банків, зареєстрований в держдумі 6 квітня.

За матеріалами ІА Медіа Крим

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь