Центробанк Австралії втримав ставку на рекордному рівні

В результаті рішення регулятора ставка залишилася на рекордно низькому рівні 2,5%. "Подальше пом'якшення політики може бути доцільним у наступні періоди, - зазначив глава центробанку Гленн Стівенс у своїй заяві. - Рада буде продовжувати оцінювати дану міру на майбутніх зустрічах".

Перспективи економічного підйому стають все більш туманними, з'явилася загроза зростання безробіття, при цьому центральний банк висловив занепокоєння з приводу падіння цін на залізну руду до мінімуму за десятиліття разом з уповільненням зростання ВВП Китаю, яке перевершило прогнози.

Китай є найбільшим торговельним партнером Австралії та імпортером залізної руди, яка є головною статтею експорту Зеленого континенту.

Згідно з ABC News "федеральний уряд має намір ввести податок на банківські депозити в травні". Ідея про податок на банківські депозити була піднята лейбористами і піддалася критиці з боку Тоні Еббота.

Багато що змінилося протягом двох років, і, як повідомляє ABC, заступник міністра фінансів Джош Фрайденберг заявив, що податок може бути введений перед прийняттям бюджету.

"Будь-які оголошення або рішення навколо цього заходу, які ми обговорювали на останніх виборах, будуть прийняті напередодні або в ніч прийняття бюджету", - зазначив він. "Очікуються жорсткі рішення по бюджету в цьому році, але будуть і хороші новини", - пообіцяв пан Фрайберг.

За матеріалами "Вести Экономіка"

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь