Fitch підтвердило рейтинги США

Як уточнюється в прес-релізі агентства, прогноз рейтингів - "стабільний". Більш того, Fitch підтвердило рейтинг старших незабезпечених бондів в іноземній і національній валютах на рівні ААА.

Також агентство підтвердило стеля суверенного рейтингу ААА і короткостроковий рейтинг за облігаціями в іноземній валюті F1+.

Fitch прогнозує подальше зменшення дефіциту бюджету США в 2015 і 2016 рр . в порівнянні з 2,8% ВВП за підсумками минулого року. Прогноз дефіциту бюджету на середньострокову перспективу трохи підвищений завдяки поєднанню зміцнення економіки і більш низьких, ніж прогнозувалося, процентних ставок, йдеться в повідомленні.

При цьому агентство очікує скорочення обсягу американського держборгу в 2015 році після піку в 100% ВВП, зафіксованого в минулому році.

Fitch підкреслює, що економіка США підвищується швидше більшості розвинених країн. Після підйому на 2,4% в минулому році Fitch прогнозує збільшення в 2015 році. на 3%, а потім несуттєве уповільнення темпів зростання в 2016 році.

Країна має також кращий рейтинг за шкалою агентства Moody's, у той час як Standard & poor's знизило рейтинг країни в 2011 р. до АА+.

За матеріалами "Вести Экономика"

 

Теги #Fitch #США

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь