МВФ хоче обмежити свою частку в пакеті допомоги Україні

Раніше МВФ відкрив для України дворічну кредитну програму на $17,1 млрд, що становить майже дві третини з пакету допомоги у розмірі $27 млрд, виділених донорами, серед яких США, ЄС і Японія. Як заявило джерело, МВФ не хоче перевищувати поріг у дві третини від загального обсягу допомоги в рамках переговорів за поданням нового кредиту.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що МВФ розглядає варіант заміни програми з надання допомоги Україні stand-by на програму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).

Глава Мінфіну Наталія Яресько в свою чергу раніше заяляла, що очікуване в лютому-березні позитивне рішення МВФ за програмою EFF відкриє для України допомогу інших міжнародних і двосторонніх партнерів, яку вони вже раніше пообіцяли виділити.

Зокрема, мова йде про $ 2 млрд кредитних гарантій США, 1,8 млрд євро від ЄС, 500 млн євро від Німеччини, до 100 євро млн від Польщі, $ 300 млн від Японії.

Нагадаємо, що про плани виділити $ 500 млн після рішення МВФ заявляв також Світовий банк. "І ще чекаємо офіційних новин від інших країн: від Канади до Австралії", - додала вона.

За матеріалами ZN.UA

 

Теги #МВФ

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь