Припинилося погіршення споживчих настроїв українців

Споживчі настрої в Україні в березні покращилися. "У березні 2015 року припинилося падіння споживчих настроїв українців, яке тривало протягом останніх чотирьох місяців. Індекс споживчих настроїв покращився на 0,7 пункту до 41,8", - вказується в повідомленні GfK Ukraine за підсумками щомісячного дослідження.

Обвал індексу девальваційних очікувань (на 27,4 пункту, до 133,6 пунктів) відразу зменшив інфляційні очікування (на 6,7 пункту, до 181) та індекс доцільності великих покупок (на 3,3 пункту, до 48,9). Водночас покращилися очікування щодо розвитку економіки в найближчий рік, так і в найближчі п'ять років.

Разом з тим, у березні індекс очікуваної динаміки безробіття виріс на 6,1 пункту, до 163,3. "Як це завжди відбувається в періоди зменшення девальваційних очікувань, споживчі настрої в найбільшою мірою покращилися у більш заможних громадян і жителів великих міст. У той же час, на тлі заходів, спрямованих на зменшення дефіциту Пенсійного фонду, настрої респондентів у віці 60 років і старше погіршилися на 3 пункти", - наголошується в повідомленні.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь