Raiffeisen закриває офіси в шести містах Росії

За результатами 2014 року частка доходів філії Далекосхідного в бізнесі Райффайзенбанку, російської "дочки" Raiffeisen Bank International, була незначною і становила менше 1 відсотка.

"Беручи до уваги відносно низький потенціал Далекого Сходу з точки зору розвитку клієнтської бази, що не дозволяє банку побудувати тут ефективний бізнес достатнього масштабу, було прийнято рішення закрити мережу операційних офісів в цьому регіоні", - йдеться в повідомленні.

Райффайзенбанк закриє всі офіси на Далекому Сході: сім відділень в шести містах - Благовєщенську, Владивостоці, Магадані, Петропавловську-Камчатському, Хабаровську і Якутську. Закриття офісів планується завершити до 1 вересня 2015 року.

Наразі вирішується питання про можливий продаж кредитного портфеля фізичних осіб і клієнтів сегменту малого та мікробізнесу.

Раніше в лютому Raiffeisen оголосив, що планує продати підрозділу в Польщі і Словенії і скоротити присутність в Росії, щоб зменшити баланс і досягти коефіцієнта основного капіталу в 12 відсотків до кінця 2017 року.

Росія є для банку найбільш прибутковим ринком, що принесло в минулому році прибуток в розмірі 342 мільйонів євро, але тисне на його капітал з-за слабкої економіки.

За матеріалами Reuters

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь