Яценюк: Україна розраховує на виділення $25 млрд

Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

Арсеній Яценюк повідомив, що тільки що на своєму засіданні Кабінет міністрів схвалив проект меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Він нагадав, що минулого року була затверджена програма співпраці з МВФ, і Україна виконала свою частину роботи, пов'язану з реформами.

"Але у зв'язку з російською військовою агресією і загостренням ситуації на сході ми звернулися до нашим західним партнерам і до МВФ щодо розширення програми фінансової підтримки України. Ми звертаємося до Міжнародного валютного фонду з клопотанням про затвердження радою директорів Міжнародного валютного фонду чотирирічної програми співпраці з Україною, яка в цілому дасть можливість Україні протягом чотирьох років додатково отримати у вигляді фінансової підтримки близько $25 млрд", - сказав він.

Голова уряду зазначив, що з цих коштів $17,5 млрд будуть виділено для стабілізації фінансової ситуації в країні. При цьому Україна протягом чотирьох років буде проводити реформи, необхідні для фінансової та економічної стабілізації країни. "Ми розраховуємо, що у разі успішності програми і зупинки російської військової агресії в 2016 році економіка почне зростати", - сказав пан Яценюк.

При цьому прем'єр підкреслив, що Кабмін буде реалізовувати програму допомоги малозабезпеченим верствам населення. "В кінці поточного року з грудня уряд проведе індексацію грошових доходів населення. Програма передбачає необхідність індексації або підвищення грошових доходів населення залежно від рівня цін протягом дії цієї програми. Також програма передбачає допомогу у вигляді 12,5 млрд грн тільки в поточному році малозабезпеченим верствам населення у зв'язку з зміною цін і тарифів, у першу чергу на енергоносії", - сказав прем'єр.

Раніше глава МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ і Україна домовилися про розширення програми кредитування країни на $17,5 млрд, тривалість програми - чотири роки.

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь