Греція готується до дефолту

"Ми дійшли до кінця шляху. Якщо європейці не нададуть фінансову допомогу, альтернативи дефолту немає", - заявив газеті один з чиновників.

Афінам слід виплатити МВФ 1 травня 203 млн євро, потім 770 млн 12 травня, після цього ще 1,6 млрд євро в червні. При цьому соціалісти кабінету вважає своїм пріоритетом виплату пенсій і соціальних допомог, зарплат бюджетникам.

Попередження про неминучий дефолт можуть бути частиною переговорної тактики грецького кабінету, щоб добитися прийнятних умов отримання допомоги, пише при цьому FT. Дефолт буде означати закриття каналів екстреного фінансування грецьких банків через Європейський центральний банк, припинення роботи кредитних організацій, введення обмежень на рух капіталу і економічну нестабільність.

Німецька Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung повідомила на вихідних, що прогресу на переговорах не спостерігається, зокрема грецька сторона відмовляється обговорювати зниження пенсій для бюджетників та інші заходи, необхідні для збалансування бюджету.

Між тим Греція повинна до 20 квітня подати план реформ, прийнятний для Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду, під який вони були б готові виділити затриманий кредитний транш. В цьому випадку план уряду Греції може бути прийнятий міністрами фінансів єврозони на зустрічі в Ризі 24 квітня, після чого Афіни зможуть отримати кошти.

За матеріалами "Вести Экономика"

 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь